Психотерапия, обучения, супервизия
 
Безстрашен – Разпознаване, посрещане и работа с травматичен опит в контекста на помагащите професии

Безстрашен – Разпознаване, посрещане и работа с травматичен опит в контекста на помагащите професии

Семинар за професионалисти от поредицата Практика и теория на системната психотерапия

Хората нямат нужда от дефиниция на травмата. Необходимо е да можем да почувстваме как страдащият усеща травмата, защото много събития остават в сивата зона извън определението за травма. (д-р Питър Левин)

На 13 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа и на 14 юни (неделя) от 11.00 до 15.00 часа (15 учебни часа)
Семинарът ще очертае значимите емоционални и поведенчески реакции при травма, които в клиничната практика често остават неразпознати. Семинарът цели чрез преживелищна работа да запознае участниците с една от ключовите теми в социално-психологичната и психотерапевтична работа, за да могат клиентите да получават по-пълноценна грижа, адекватно насочване, придружаване и подкрепа.
Ще използваме художествен филм и случаи от практиката, с които да илюстрираме как разбирането и подхода на терапевта полага началото на свързването на самия клиент/пациент с темата на травмата и открива възможности за предефинирането ѝ в събитие, с което можем да живеем пълноценно .
Такса за участие 100 лева.
Заявка за участие на ​ vkmarinova@gmail.com​ , до 10 юни 2020.

Място на провеждане София, ул. Шести септември 33. ​ Ако епидемичната обстановка в страната се усложни, семинарът ще се проведе в платформата ZOOM в съкратен вариант и с по-ниска такса за участие. Ако това се наложи, ще бъдете информирани минимум 3 дни по-рано.
Водещи

Валентина Маринова, системен психотерапевт и клиничен психолог, вписана в Регистъра на психотерапевтите към Българска асоциация по психотерапия. Доктор по педагогика към СУ „Св. Климент Охридски”. Преподавател и супервизор.

Доротея Панова

Доротея Панова​ , психолог, системен психотерапевт. Преподавател и супервизор.