Психотерапия, обучения, супервизия
 
Психо-соматика на човешките отношения

Психо-соматика на човешките отношения

Подготвям темата за псиихо-соматика на човешките отношения за втори път. Още при първото появяване на тази тема, тя провокира голям интерес. Заглавието възникна у мен съвсем ненадейно, но в същото време толкова естествено, сякаш дълго и сериозно съм го обмисляла. Темата е много нужна и това го показва ежедневната ми психотерапевтична практика.  Навсякъде ни заобикалят приятели, колеги, роднини, които преживяват огромен дискомфорт с различна симптоматика. Това може да е главоболие, безсъние, тревожност, панически атаки, високо кръвно, наднормено тегло, хормонални проблеми, алергии, кожни проблеми. Всички те опитват многобройни традиционни и алтернативни начини за справяне с болестта си, някои вероятно доста успешни, а други не. Но има една област, която всички пренебрегват и обръщат най-малко внимание и това е КАК ВЛИЯЯТ АКТУАЛНИТЕ НИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ НА РАЗВИТИЕТО (ПОДОБРЕНИЕ ИЛИ ВЛОШАВАНЕ) НА БОЛЕСТТА.

Предлагам ви да погледнем на болестите, които ни връхлитат и някои от тях за съжаление трайно остават при нас, през призмата на човешките отношения, на актуалния ни контекст, в който живеем и има много потенциал да ни подпомогне в справянето с проблемите. Или пък има нужда да бъде променен, защото пречи на нашето излекуване.

Водещ: Валентина Маринова, психолог и фамилен и арт психотерапевт, доктор по педагогика. Водещ на дискусии и групи за жени.

Дата на провеждане 28 и 29 октомври 2016.

Програма

Първи ден, 28 октомври, петък, от 18.00 до 21.00 – Въведение в темата

Втори ден, 29 октомври, събота, от 11.00 до 17.00 – Практическа работа

Регистрацията става на ел. поща vkmarinova@gmail.com. Такса за участие 50 лева. Срок за записване 23. 10. 2016. Максимален брой участници 12. Регистрацията приключва при запълване на местата. За повече информация 0896 753837. Място на провеждане София, ул. Княз Борис Първи № 122, етаж 2.