Психотерапия, обучения, супервизия
 
Пролетна школа „Женското развитие и идентичност“

Пролетна школа „Женското развитие и идентичност“

Valya_SofiyaПролетната школа от поредицата „Женското развитие и идентичност“ е посветена на темата ИЗКУСТВОТО И СРЕЩАТА СЪС СЕБЕ СИ

Дати на провеждане 24 и 25 март 2017

Програма

24 март, петък, от 18.30 до 21.30 часа; Душа в палитра – уъркшоп с водещ Доротея Панова, психолог и арт психотерапевт. 

В съвременния свят, където времето препуска, а ние се опиваме да го изпреварим, през маските и ролите често губим себе си. Нуждата от творчество е пряко свързана с нуждата от утвърждаване. Да вървиш по пътя си и да съумееш да останеш вярна на собствените си нужди и потребности е само по себе си изкуство – изкуството да си жена днес. В рамките на уъркшопа ще дискутираме нуждата от творене у жената и връзката ѝ с женското и благополучие и ще имаме възможност да надникнем в себе си през очите на изкуството.

25 март, събота, от 10.30 до 17.30 часа; Темата за женската идентичност в приказките – уъркшоп с водещ Валентина Маринова, фамилен и арт психотерапевт, доктор по педагогика.

Приказките дават много знание, независимо от възрастта, на която се срещаме с тях. Да четем, пишем и разказваме приказки е едно чудесно женско умение, което ни помага да се свържем с децата, да общуваме с приятелите, да се вгледаме в себе си, да опознаваме собствените си дълбоки ресурси. Работя от години с приказки в терапевтичната си практика и всеки път те са лек и естествен начин да стигнем до трудните неща в терапията, да минем през чувството за безизходност и отчаяние и да открием своето решение на трудностите си.

Срок за записване до 20 март 2017 на vkmarinova@gmail.com. Такса за участие 50 лева. Максимален брой участници 10. Записването за участие приключва при запълване на бройката. За информация 0896753837 Валентина Маринова.