Психотерапия, обучения, супервизия
 
Влиянието на обществения контекст върху ролята на майката

Влиянието на обществения контекст върху ролята на майката

Изграждането на представа каква майка съм, бих искала да бъда, бях, или не бях, е една от най-важните теми в живота на всяка жена. Тя е изключително значима и за тези, които вече реално са майки и за тези жени, които все още не са. Отразява се на тяхното самочувствие, на поведението, което практикуват, конфликтите, които трябва да разрешат със себе си и другите. Един малко познат аспект на тази тема е как обществено-социалните и дори политически отношения се отразяват на функционирането на жените като майки. Никой не изгражда собствените си нагласи и поведение без да бъде повлиян от обществения контекст, в който живее. Без да отрази и неговите позитивни и негативни аспекти. В този уъркшоп ще работим практически по това да открием какво от социалния контекст ни влияе съзнателно или не в разбирането на ролята на майката. Уъркшопът е полезен и за жени, които не са родители, защото ще им помогне да осмислят разбирането за собствената си майка като един от основните авторитети в живота им.

Водещ: Валентина Маринова, психолог и фамилен и арт психотерапевт, доктор по педагогика. Водещ на дискусии и групи за жени.

Дата на провеждане 30 септември, петък, 2016, от 18.00 до 21.00 часа.

Регистрацията става на ел. поща vkmarinova@gmail.com. Такса за участие 20 лева. Срок за записване 27. 09. 2016. Максимален брой участници 12. Регистрацията приключва при запълване на местата. За повече информация 0896 753837. Място на провеждане София, ул. Княз Борис Първи № 122, етаж 2.