Психотерапия, обучения, супервизия
 
Култура на загубата и скръбта. Психотерапия при загуба.

Култура на загубата и скръбта. Психотерапия при загуба.

Съвместно с Център за емоционално фокусирана терапия организираме семинар за професионалисти на тема „Култура на загубата и скръбта. Психотерапия при загуба“.

Темата за загубата е крайъгълен камък и много основна тема в работата на психотерапевтите. В семинара ще се разгледат примери от конкретни казуси, свързани с не само с физическа загуба, но и загуба в емоционален план. Ще се обърне внимание на процеса на преминаване през загубата на клиента и неговото отражение в живота му. Ще се позовем на съвременните тенденции в разбирането ни за загубата и скръбта, базирайки се на изследванията на редица професионалисти, между които Кенет Дока – водещ експерт в психотерапевтичната работа със скръбта. Разглеждането на процеса на тъгуване като предвидим път от различни етапи, водещи до „възстановяване“ се надгражда с идеята, че връзката със „загубеното“ се променя, но не се прекъсва и това е здравословно за човешката психика. 

Дата на провеждане: 9 май, събота, от 10.00 – 15.00. Семинарът се провежда онлайн в платформата зум. На регистрираните участници ще бъде изпратен линк за участие. Регистрацията става по мейл на info@eftherapy.bg  най-късно до 8 май 2020. Такса за участие 70 лв.

За водещите:

Валентина Маринова е системен психотерапевт, с повече от 15 години опит в практикуването на системен подход в различен контекст: психотерапия, социална работа, превенция и психо-социална рехабилитация. Супервизор и обучител, доктор по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски”. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в България, квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия.

Елена Кръстева е психолог, системен фамилен психотерапевт, специализиран във фамилна терапия и терапия на двойката. Вписана в Регистъра на Психотерапевтите към Българска Асоциация по Психотерапия (БАП), член на Българска Асоциация по Фамилна Терапия. Съ-основател на Център за емоционално фокусирана терапия – България. Сертифициран терапевт по емоционално фокусирана терапия към ICEEFT.