Психотерапия, обучения, супервизия
 
Принципът на рака

Принципът на рака

От поредицата Симптомите и диалогът с тях

През месец септември 2018 стартира нова поредица от семинари, интерактивни дискусии, уъркшопи, озаглавена “Симптомите и диалогът с тях”. Тя ще бъде посветена на осъзнаването на връзката между телесното и психичното страдание, на задълбочаването на разбирането за това колко много можем да си помагаме и да си пречим в същото време, когато се намираме в процес на възстановяване и/или оздравяване.

„Всички ние трябва да бъдем част от Земята, а не неин външен враг, който се опитва да ѝ натрапи собствената си воля. Ние, които познаваме значението на свещените лули, знаем още, че като част от Земята, не можем да нараним никоя нейна част, без да нараним самите себе си”. Ламе Деер, сиукски шаман

Семинарът “Принципът на рака” ще използва за основа едноименната книга на Норберт Класен и неговият екосистемен поглед към разбирането на раковите заболявания в контекста на съвременната цивилизация. Стъпвайки на познанието, че процесите, които се развиват на ниво клетка, организъм, личност, семейство и общество, са сходни, ще се опитаме чрез примери от психотерапевтичната практика да разберем какво би могло да направи отношенията ни злокачествени и болестотворни. Семинарът не третира онкологичните заболявания като диагноза, нито медицинските подходи за справянето с тях. Той прави единствено връзка между разбирането за принципите на така известните заболявания под общото име „рак“ и оставащите почти напълно извън полезрението ни прояви на този принцип в човешките отношения.

Уъркшопът ще се състои на 20 март 2020, петък, от 18.30 до 20.30 часа. Записване за участие на vkmarinova@gmail.com. Такса за участие 30 лева.

Мястото на провеждане ще бъде съобщено допълнително на регистрираните участници.

Срок за записване 17. 03. 2020. Максимален брой участници 8. Регистрацията приключва при запълване на местата.

Водещ: Валентина Маринова, системен психотерапевт, доктор по педагогика и психолог. Автор на материали в сферата на семейното и обществено здраве. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в Република България на Българската асоциация по психотерапия.

За повече информация 0896 75 38 37 – Валентина Маринова