Психотерапия, обучения, супервизия
 
Три семинара по системна психотерапия

Три семинара по системна психотерапия

Три семинара по системна психотерапия февруари-април 2020

През месец февруари, март и април 2020 ще се проведат три семинара, посветени на системния подход в психотерапията.

Основен акцент е задълбочаване на разбирането на динамиката на семейството, личността и обществото, както и разпознаването на белезите на дисфункционално и оптимално функциониране. Участниците ще имат възможност да дискутират, да работят по случаи и да актуализират собствения си опит през призмата на системния подход чрез работа по казуси от практиката на водещите в съвременния български контекст.

Психосоматика и системна психотерапия

Дата: 22 февруари 2020, събота, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 18 февруари 2020

Водещи: Валентина Маринова и Доротея Панова

Култура на загубата и скръбта. Психотерапия при загуба

Дата: 21 март 2020, събота, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 17 март 2020

Водещи: Валентина Маринова и Елена Кръстева

Структура на семейство с дете, което употребява психоактивни вещества. Възможни интервенции

Дата: 4 април 2020, събота, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 1 април 2020

Водещ: Валентина Маринова

Всички семинари се провеждат в събота, от 10 до 16 часа. Мястото ще бъде съобщено допълнително на регистрираните участници.

Такса участие в един семинар: 70 лева (ако таксата се заплаща от организация – 90 лева); такса за участие в два семинара 120 лева (ако таксата се заплаща от организация – 140 лева); такса за участие в трите семинара – 150 лева (ако таксата се заплаща от организация – 170 лева).

За повече информация и записване vkmarinova@gmail.com и 0896 753837.

За водещите:

cropped-cropped-received_521585584986870.jpeg
Валентина Маринова

Валентина Маринова е системен психотерапевт, с повече от 15 години опит в практикуването на системен подход в различен контекст: психотерапия, социална работа, превенция и психо-социална рехабилитация. Супервизор и обучител, доктор по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски”. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в България, квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия.

Доротея Панова
Доротея Панова

Доротея Панова е психолог, системен фамилен психотерапевт и системен арт психотерапевт. Има терапевтична практика с индивиди, семейства и групи. Член на Българска асоциация по психотерапия, член на Българска асоциация по фамилна терапия. Съ-основател на Център за емоционално фокусирана терапия – България.

elena-300x300
Елена Кръстева

Елена Кръстева е психолог, системен фамилен психотерапевт, специализиран във фамилна терапия и терапия на двойката. Вписана в Регистъра на Психотерапевтите към Българска Асоциация по Психотерапия (БАП), член на Българска Асоциация по Фамилна Терапия. Съ-основател на Център за емоционално фокусирана терапия – България. Сертифициран терапевт по емоционално фокусирана терапия към ICEEFT.

Анотация на семинарите

Психосоматика и системна психотерапия

Семинарът ще представи опита от работата с клиенти с онкологични заболявания, множествена склероза, разстройства на съня и др. Ще бъде разгледана концепцията на системния подход за работа със семейството при поява на соматично заболяване и възможностите за психотерапевтична подкрепа.

Култура на загубата и скръбта. Психотерапия при загуба

Темата за загубата е крайъгълен камък и много основна тема в работата на психотерапевтите. В семинара ще се разгледат примери от конкретни казуси, свързани с не само с физическа загуба, но и загуба в емоционален план. Ще се обърне внимание на процеса на преминаване през загубата на клиента и неговото отражение в живота му.

Структура на семейство с дете, което употребява психоактивни вещества. Възможни интервенции.

Този семинар ще постави акцент върху разбирането на употребата на ПАВ през призмата на структурния подход на Салвадор Минучин. Работа по казуси и представяне на данни от изследване на водещия. Особено внимания ще обърнем на груповата работа с родители и етапите на реконструиране на семейството.