Психотерапия, обучения, супервизия
 
Три семинара по фамилна психотерапия

Три семинара по фамилна психотерапия

През месец май и юни 2018 ще се проведат три семинара от поредицата “Въведение в системното мислене”

Салвадор Минучин и структурният подход при работа със семейства
Дата: 17 май 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 14 май 2018

Кло Маданес и стратегическия подход при работа със семейства
Дата: 31 май 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 28 май 2018

Вирджиния Сатир и преживелищния подход при работа със семейства
Дата: 14 юни 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 11 юни 2018

Всички семинари се провеждат в четвъртък, от 10 до 16 часа на адрес: град София, ул. Княз Борис Първи No 122, етаж 2

Такса участие в един семинар: 60 лева (ако таксата се заплаща от организация – 80 лева); такса за участие в два семинара 100 лева (ако таксата се заплаща от организация – 120 лева); такса за участие в трите семинара – 140 лева (ако таксата се заплаща от организация – 160 лева).

Максимален брой участници – 15. Регистрирането за семинарите приключва при запълване на бройката.
Семинарите са конструирани така, че имат своята завършеност, но същевременно ще се признават, като част от тригодишната тренинг програма на ПИСЕЛ Фамилно и брачно консултиране.

За повече информация и записване pisep.institute@gmail.com и 0896 753837.

Водещ: Валентина Маринова, фамилен и арт психотерапевт, преподавател към тренинг института по фамилна терапия на ПИСЕЛ. Валентина Маринова има повече от 15 години опит в практикуването на системен подход в различен контекст: психотерапия, социална работа, превенция и психо-социална рехабилитация. Преподавател в програма Фамилно и брачно консултиране на Психотерапевтичен институт по социална екология на личността и програма Арт терапията като метод в консултирането, превенцията и рехабилитацията на Българска асоциация по арт-терапия. Доктор по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски”. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в България.

Салвадор Минучин и структурният подход при работа със семейства

Семинарът ще представи чрез работа по казус, практическо упражнение и теоретичен панел базовите принципи в работата на Салвадор Минучин – един от пионерите на фамилната психотерапия и един от 10-те най-значими и влиятелни психотерапевти в света. Работейки със семейства със сериозна
степен на дисфункция, семейства с психо-соматична проблематика, семейства, които ползват социални услуги, той създава модел и парадигма за работа с клиенти от различни социални слоеве, култури и етнос, което прави неговия подход изключително успешен, прагматичен и близък до потребностите и ресурсите на клиентите му.

Кло Маданес и стратегическият подход при работа със семейства

Кло Маданес заедно с Джей Хейли е създател на стратегическия подход във фамилната работа. Той е ориентиран към решения, разбиране на динамиката на ролите в семейството, което търси помощ за специфичен проблем и изработване на уникална стратегия за справяне. Кло Маданес е носител на награди в областта на защита правата на децата. Тя е известна с огромния си принос при работа със семейства, в които има насилие и с незаменимия си принос за реформиране и хуманизиране на грижите за деца и семейства в риск в САЩ. По време на семинара ще бъде представен случай от практиката на Кло Маданес.

Вирджиния Сатир и преживелищният подход при работа със семейства

Вирджиния Сатир дълбоко се интересува от емоционалните отношения в семейството и от това, което поражда близост и отчуждение. Тя е един от пионерите на фамилната психотерапия, отдадена на това семействата да имат по-пълноценен и здравословен живот заедно. Създава специфични методики за работа, които целят да разгърнат емоционалния процес по време на терапията така, че да се активизират ресурсите на всички членове на семейството и да се развият нови умения за общуване и разбиране. Семинарът ще демонстрира потенциала на емоционалния подход на Вирджиния Сатир чрез конкретна практическа работа. Тя е носител на няколко награди в областта на психотерапията.