Психотерапия, обучения, супервизия
 
Скръбта като съзидание. Посланието на една почти непозната приказка.

Скръбта като съзидание. Посланието на една почти непозната приказка.

От поредицата Симптомите и диалогът с тях

Семинарите от поредицата са преживелищни и поставят фокус върху това как разбираме, осъзнаваме и преминаваме през болезнени периоди и събития в живота си. Как реагира тялото ни на тях и какво има нужда да променим и приемем? В конкретният семинар ще използваме метафората на една (не)позната приказка, за да усетим силата на животворните вътрешни ресурси, които всеки от нас носи по един забележителен начин.

Семинарът ще се проведе на 21 януари 2022, петък от 18 до 20,30 часа и на 22 януари 2022, събота от 11 до 17 часа. Това не е семинар за професионалисти как да работят с тази тема. Семинарът е за хора, които преживяват или са преживели загуба, искат да научат и разберат повече за себе си или просто да обменят опит в група. Краен срок за записване 17 януари 2022 на vkmarinova@gmail.com. Такса за участие 70 лв. Максимален брой участници 8. Регистрацията приключва при запълване на местата. В семинара могат да участват само хора, които имат зелен сертификат според заповедта на МЗ за участие в събития на закрито (ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест). Таксата за участие се заплаща на Институт по системна психотерапия ООД, IBAN BG68STSA93000027103382 или на място в деня на провеждане на семинара. Място на провеждане – гр. София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г, близо до метростанция Сердика и Съдебната палата.

Водещ: Валентина Маринова – системен психотерапевт, доктор по педагогика и клиничен психолог, с 18 години опит в консултирането и психотерапията на индивиди, двойки, семейства и групи. Вписана в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия от 2009. Член на Българска асоциация по фамилна терапия. Автор на материали в сферата на семейното и обществено здраве. В последните години работи фокусирано с клиенти с психосоматична проблеми, с онкологични заболявания и с темата за загубата.