Психотерапия, обучения, супервизия
 
Група за личностно развитие и себепознание 2024

Група за личностно развитие и себепознание 2024

Институт по системна психотерапия обявява възможност за включване в група за личностно развитие и себепознание. Групата е подходяща за специалисти от хуманитарните специалности, които искат да развият своите умения за себерефлексия, свързване със себе си и другите и отработване на травматични събития от личната и семейна история. Това ще ви даде възможност да бъдете по-рефлексивен и емпатичен специалист в работата ви с хора, ще допринесе за умението ви да бъдете креативни и спонтанни и да можете да се свързвате на емоционално ниво с хората, с които работите. Осъзнаването и редифинирането на конфликти, които носите от миналото, може да ви подскаже активни и креативни решения и нов поведенчески репертоар в настоящето.

Хорариумът от групата за личностно развитие и себепознание ще бъде зачетен като част от задължителния минимум за лична работа, ако искате да продължите обучението си по системна психотерапия. Институтите, които зачитат хорариума са:

– Институт по системна психотерапия – линк към Обучителната програма 

Институт по фамилна терапия – България 

Институт „Бернхард Ахтерберг“ – индивидуална, групова и семейна терапия.

Групата е подходяща и за хора с конкретна терапевтична заявка, както и такива, които търсят среда за активно личностно израстване и развитие. Специфичните очаквания на всеки един от участниците ще бъдат изяснени по време на интервюто.

Участието в група за личностно развитие и себепознание може да добави ново дълбоко разбиране за това как общувате, как градите контактите си с хората, какво още можете или има нужда да промените. Групата дава възможност човек да пречупва своя опит през обратната връзка и споделянето на всеки един от участниците; да осъзнава и навлиза в собствения си опит отново и отново по начин, полезен и адекватен за житейския етап, на който се намира в момента.

Групата се основава на системната епистемология, с използване и на методи от арт-терапията. Внимателно ще бъдат изследвани личностните взаимодействия „тук и сега“ и техните връзки с моделите, които носим със себе си от миналото.

Иван Павлов

Водещ на групата Иван Павлов

Формат на работа: работи се един уикенд в месеца – събота от 10 до 18,30 часа и неделя от 9,30 до 14,00 часа (15 учебни часа на уикенд). Такса за участие в един уикенд 120 лв. Групата продължава 13 уикенда, като през лятото ще бъде направена пауза.

Обучителните и клинични дейности на Институт по системна психотерапия се консултират и супервизират от Димитра Котуро, старши преподавател в Атинския Институт за изучаване на човека – A. I. A. (A. I. A. е член на Камарата на Тренинг институтите по Фамилна терапия на Европейската асоциация по фамилна терапия и е акредитиран тренинг институт към Европейската Асоциация по психотерапия). 

Включването в групата става след провеждане на интервю. За записване на час за интервю и за информация systemic.institute@gmail.com и тел. 0889274114. Краен срок за записване на дата за интервю 10 април 2024. Интервюто не се заплаща.