Психотерапия, обучения, супервизия
 
Травмата от комунизма и семейните отношения (уъркшоп)

Травмата от комунизма и семейните отношения (уъркшоп)

От поредицата Премълчаното насилие на комунизма

На 20 май, събота 2023, ще се проведе преживелищен уъркшоп на тема „Травмата от комунизма и семейните отношения“. Уъркшопът има за цел да подпомогне и задълбочи личното разбиране за социалните и семейни травматични събития от живота в тоталитарно общество и последвалия посттоталитарен преход.

Място на провеждане: София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г. Максимален брой участници 10 (регистрацията приключва при запълване на бройката). Регистрацията за участие става чрез изпращане на мейл на vkmarinova@gmail.com най-късно до 15 май 2023. Таксата за участие е 70 лева и се заплаща по банков път или на място. Данни на банковата сметка: Институт по системна психотерапия ООД, Банка ДСК, IBAN BG68STSA93000027103382.

Уъркшопът е подходящ за хора от различни възрасти и поколения, които имат интерес към темата.

Програма на събитието – 20 май 2023 

10,00 – 13,00 часа – Там и тогава (загряващ уъркшоп и въведение към темата) 

13,30 – 15,30 часа – Тук и сега (себерефлексии и отражения на семейната и социална травма в настоящето)

16,00 до 17,00 часа – Заключителна част (да се върнем в къщи отново)

Водещ: Валентина Маринова 

Аз съм системен психотерапевт, преподавател и супервизор, доктор по педагогика към СУ „Св. Климент Охридски“, един от основателите на Институт по системна психотерапия. Имам дългогодишен опит в работа със семейства, двойки, групи и индивиди. Участвала съм в много  граждански инициативи за осмисляне и справяне с болката от междупоколенческата травма на тоталитарното минало от 2010 до сега. Автор съм на материали по темата. Бях ко-водещ на групата „Премълчаното насилие на комунизма“ към Психотерапевтичен институт по социална екология на личността в периода 2016-2018 година. Имам желание да възстановя и задълбоча терапевтичната си работа по темата за тоталитарното минало и „излекуването“ ни от неговата брутална хватка до ден днешен. Член на Българска асоциация по фамилна терапия и квалифициран член на Българска асоциация по психотерапия. Вписана в Регистъра на психотерапевтите.