Психотерапия, обучения, супервизия
 
Здравето като процес, в който се развиваме

Здравето като процес, в който се развиваме

От поредицата Симптомите и диалогът с тях

На 13 и 14 януари 2023  

Уъркшопът ще даде възможност да конфронтираме и провокираме някои от социалните предразсъдъци за здравето и болестите, да дискутираме какво значи да се справяме със здравословни проблеми и какво наистина означава психосоматика. Чрез творческата изразителност, стимулирана от начина на работа по време на уъркшопа, това преживяване може да бъде допълващо към досегашния ви опит или начало на процес, в който да подхраните собственото си развитие.

Уъркшопът ще се проведе на 13 януари 2023, петък от 18,30 до 20,30 и на 14 януари 2023, събота от 11,00 до 17,00 часа. Такса за участие 80 лева. Таксата може да се плати по банков път или на място. Регистрацията се прави по мейл на vkmarinova@gmail.com до 9 януари 2023. Място на провеждане – гр. София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г, близо до метростанция Сердика и Съдебната палата.

Валентина Маринова

Водещ: Валентина Маринова – системен психотерапевт, доктор по педагогика и клиничен психолог, с 18 години опит в консултирането и психотерапията на индивиди, двойки, семейства и групи. Вписана в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия от 2009. Член на Българска асоциация по фамилна терапия. Автор на материали в сферата на семейното и обществено здраве. В последните години работи фокусирано с клиенти с психосоматична проблеми, с онкологични заболявания и с темата за загубата. 

Симптомите и диалогът с тях е поредица от семинари, интерактивни дискусии и уъркшопи, която започна през 2018. Тя е посветена на осъзнаването на връзката между телесното и психичното страдание, на задълбочаването на разбирането за това колко много можем да си помагаме и да си пречим в същото време, когато се намираме в процес на възстановяване и/или оздравяване. В поредицата се работи по преживелищен начин в групов формат. Задачата ми е да помогна на участниците да бъдат по-сензитивни, рефлективни и милостиви към своите страдания и това на близките за тях хора, като в същото време черпят от богатството на личностните си ресурси.