Психотерапия, обучения, супервизия
 
Интервенция чрез въпроси в психотерапията със семейства

Интервенция чрез въпроси в психотерапията със семейства

От поредицата Теория и практика на системната психотерапия

На 02 юли, петък, от 18.00 до 21.00 часа

Място на провеждане: София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г. Максимален брой участници 8 (регистрацията приключва при запълване на бройката).

Семинарът е подходящ за психолози, социални работници, психотерапевти и всички професионалисти, които работят със семейства.

Всеки зададен въпрос по време на интервюто може да бъде разглеждан не само като начин за събиране на информация, а да се приема и за предпоставка за трансформация и промяна. Въпросите могат да са линейни или кръгови (циркулярни) и да имат тенденция да предизвикват различни ефекти по време на интервюто. Системният подход разглежда индивида като елемент от семейната система, т.е. поведението на индивида не се разглежда отделно и независимо от обкръжението, а в тясна взаимовръзка с останалите членове на системата. То се определя не само от качествата на самия индивид, но и от правилата на взаимодействие, за комуникация и от структурата на семейството, което вече предполага ползването на различен тип въпроси от тези, ползвани в другите психотерапевтични подходи. В семинара ще се представи конкретен модел за провеждане на първо интервю  със семейства.

Водещ: Иван Павлов – системен психотерапевт и психолог, с повече от 15 години опит в работата с двойки, индивиди, семейства и групи. Вписан съм в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия.

Записването за участие става по мейл на igpavlov@abv.bg.

Срок за записване: 30.06.2021

Такса участие в семинара: 70 лева. Ако заплаща институция 95 лева. Заплащането става в деня на провеждане на семинара.

За повече информация телефон 0889 27 4114.