Психотерапия, обучения, супервизия
 
Партньорството и свързването с другия

Партньорството и свързването с другия

Автор Татяна Кючукова

От поредицата Женското развитие и идентичност

На 24 и 25 март 2023 ще се проведе поредната пролетна школа от поредицата „Женското развитие и идентичност“. Общото заглавие на събитието е „Партньорството и свързването с другия“.

Място на провеждане: София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г. Максимален брой участници 10 (регистрацията приключва при запълване на бройката). Регистрацията за участие става чрез изпращане на мейл на vkmarinova@gmail.com най-късно до 20 март 2023. Таксата за участие е 100 лева и се заплаща по банков път или на място. Данни за банковата сметка: Институт по системна психотерапия ООД, Банка ДСК, IBAN BG68STSA93000027103382.

Този двудневен семинар ще ви помогне да преоткриете и разгледате отново в себе си темата за партньорските отношения. Ще използваме различни средства да стимулираме процеса на разбиране и осмисляне на етапите, през които преминаваме, подготвяйки се да се свързваме с другия. Ще се вгледаме и в етапите, през които преминава една партньорска връзка, по един неочаквано лек и стимулиращ искреността ни начин – чрез приказка. Ще поговорим и за свързването със себе си като най-важната част от процеса на свързването с другия.

Програма на събитието

24 март, петък, от 18,30 до 21,00 часа  – Само любов не стига (Въвеждащ към темата преживелищен уъркшоп)

25 март, събота, от 10,00 до 16,00 часа – Пътят към другия (В рамките на тези 6 работни часа ще има обедна почивка от 40 минути и няколко по-малки паузи за кафе)

25 март, събота, от 16,30 до 17,30 часа – Заключителна част (Заключителен уъркшоп за интегриране на опита и преживяванията)

Водещ: Валентина Маринова  –  психолог, системен психотерапевт, доктор по педагогика, с 20 години опит в консултирането и психотерапията на индивиди, двойки, семейства и групи. Вписана съм в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия. Автор съм на материали в сферата на семейното и обществено здраве. Работя от 2010 по темата за женското развитие в съвременния свят. Това е едно от най-предизвикателните и хубави неща, които съм правила в професионалния си път.

За поредицата: „Женското развитие и идентичност“ е проект, който започнах през 2010. Темите имат фокус върху съвременното разбиране на социалната роля на жената, нейното развитие и кризи. Състои се предимно от групова терапевтична работа и образователни семинари по различни теми. Основен акцент е как социалната роля на жената се променя в последните десетилетия и до какви кризи води това в семейството, в брачните отношения, в отношенията родител/дете.