Психотерапия, обучения, супервизия
 
„Не мога“ – едно безценно послание

„Не мога“ – едно безценно послание

Автор Татяна Кючукова
Автор Татяна Кючукова

От поредицата „Женското развитие и идентичност“

На 8 и 9 октомври 2021 ще се проведе поредната Есенна школа от поредицата „Женското развитие и идентичност“ под общото заглавие „Не мога“ – едно безценно послание“. Есенната школа ще бъде посветена на това да направим място в живота си, в своите отношения и поведение за това ценно послание, което обикновено бива забранявано, отхвърляно, отричано.

Програма

8 октомври, петък от 18.30 до 21.00 часа

Универсалното послание на болката – изследване на груповите, семейни и лични нагласи към периодите на болка и страдание и как самите ни нагласи влияят на начините, които предприемаме за справяне.

9 октомври, събота от 10.00 до 14.00 часа

Пътят нагоре като пропадане – уъркшопът ще направи фокус върху неусетния процес на превръщане на като цяло позитивни намерения в деструктивно поведение.

9 октомври, събота 14.30 – 17.00 часа

Тялото като пътеводител – изключително често „не мога“ се усеща на телесно ниво много преди да бъде осъзнато и дори почувствано. Как собственото ни тяло ни води в това да разбираме повече себе си и да бъдем щедри към своите същински потребности?

Всеки един от уъркшопите са базирани на дългогодишна психотерапевтична практика, провеждана в различен формат – групова, семейна, брачна и индивидуална работа. Ще бъдат използвани средства от областта на арт-терапията и процесната психология.

Място на провеждане: София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г. Максимален брой участници 8 (регистрацията приключва при запълване на бройката). Регистрацията за участие става чрез изпращане на мейл на vkmarinova@gmail.com най-късно до 4 октомври 2021. Такса за участие – 70 лева.  Таксата за участие се превежда по банков път на Институт по системна психотерапия ООД, IBAN BG68STSA93000027103382, банка ДСК или се заплаща на място.

Водещ: Валентина Маринова  –  психолог, системен психотерапевт, доктор по педагогика, с 18 години опит в консултирането и психотерапията на индивиди, двойки, семейства и групи. Вписана съм в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия. Автор съм на материали в сферата на семейното и обществено здраве. Работя в последните 10 години по темата за женското развитие в съвременния свят. Това е едно от най-предизвикателните и хубави неща, които съм правила в професионалния си път.

За поредицата: „Женското развитие и идентичност“ е проект, който започнах през 2010. Темите имат фокус върху съвременното разбиране на социалната роля на жената, нейното развитие и кризи. Състои се предимно от групова терапевтична работа и образователни семинари по различни теми. Основен акцент е как социалната роля на жената се променя в последните десетилетия и до какви кризи води това в семейството, в брачните отношения, в отношенията родител/дете.