Психотерапия, обучения, супервизия
 
Аз съм, защото теб те имаше. Отношенията между бащи и синове.

Аз съм, защото теб те имаше. Отношенията между бащи и синове.

От поредицата Мъжкото развитие и идентичност

Подписът на липсващия баща е чупливостта на мъжката идентичност. Ги Корно


На 26 февруари, петък, от 17.00 до 20.30 часа

Психичната идентичност на човека се основава на чувството му за собствен гръбнак, който му осигурява опора отвътре. Мълчанието на бащата – вербално или физическо – има отражение и върху вътрешния свят на сина му и особено върху структурирането на психиката му. Информационната епоха освен, че промени коренно начина на живот на цялото човечество, постави и нови очаквания към мъжете в ролята им на партньори и родители. Роля за която много от тях не бяха готови. Независимо какъв е социалният статус, възраст и семейно положение на съвременните мъже, ефектът от взаимоотношенията с бащите им или липсата на такива, в по-малка или в по-голяма степен оказват интензивно, а често и невидимо влияние върху самооценката, поведението и психичното им състояние. Една от първите стъпки по пътя на себепознанието е осъзнаването и искреното приемане, че бащите, независимо какви, са оставили траен и незаличим отпечатък в ума и сърцето на синовете си. След това, корабът вдига котва. Пътуването е дълго и често болезнено. Някои не успяват да стигнат до края. Други не го започват. Но си струва усилието, защото иначе цената, която се плаща винаги е много висока! Често не целта, а самото пътуване придават много смисъл. Особено, ако имаш до себе си спътници готови да те държат, за да не паднеш, когато започне бурята.

Ще обсъдим в семинара с участниците как да се постави началото. Идеите са продукт синтезиран от практиката ми като психотерапевт, но отразяват концепциите и на други психотерапевти работили по темата за мъжката идентичност.

Водещ: Иван Павлов – системен психотерапевт и психолог. Повече от 15 години опит в работата с двойки, индивиди, семейства и групи. Преподавател и супервизор. Вписан в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия. Мъжкото развитие и идентичност е поредица, която започнах да водя през 2016, опитвайки се чрез различни семинарни, групови форми  и участия в дискусионни форуми да повдигам съвместно с участниците (мъже, двойки) важни въпроси, касаещи бащинството, партньорството и мъжката идентичност

Записването за участие става по мейл на igpavlov@abv.bg. На всеки записан ще се изпрати покана с парола за включване.

Такса участие в семинара: 50 лева. Заплащането става по банков път на: Институт по системна психотерапия ЕООД, IBAN BG68STSA93000027103382, банка ДСК. Краен срок за записване и заплащане 25 февруари 2021.

Важно: Вписва се име на участника и основание за плащане, участие  онлайн семинар 26-02-2021.

За повече информация телефон 0889 27 4114 – Иван Павлов