Психотерапия, обучения, супервизия
 
Психотерапевтична група за личен опит и себепознание

Психотерапевтична група за личен опит и себепознание

Участието в група за личностно развитие и себепознание може да ви даде/добави ново дълбоко разбиране за това как общувате, как градите контактите си с хората, какво още можете или има нужда да промените. Групата дава възможност човек да пречупва своя опит през обратната връзка и споделянето на всеки един от участниците; да осъзнава и навлиза в собствения си опит отново и отново по начин, полезен и адекватен за житейския етап, на който се намира в момента.

Основа на психотерапевтичната работа в групата е системната епистемология, с използване на различни методи от сферата на арт-терапията, процесната психология и други. Внимателно ще бъдат изследвани личностовите взаимодействия „тук и сега“ и техните връзки с моделите, които носим със себе си от миналото. Участието в нея може да ви помогне да разберете отношения и конфликти от миналото, както и да проследите тяхната роля в актуалния ви живот. Осъзнаването и редифинирането им води до активни и креативни решения и нов поведенчески репертоар в настоящето. Групата е подходяща за хора с конкретна терапевтична заявка, както и такива, които търсят среда за активно личностово израстване и развитие. В нея могат да участват и колеги, които ценят груповия контекст за развитие и терапевтична промяна. Специфичните очаквания на всеки един от участниците ще бъдат изяснени по време на интервюто.

Начало на групата – февруари 2021.

Продължителност, 15 групови сесии по два часа, от 18.30 – 20.30 часа (февруари – май 2021).

Водещи

Валентина Маринова – системен психотерапевт, клиничен психолог и доктор по педагогика, вписана в Регистъра на психотерапевтите в Р България на Българска асоциация по психотерапия (БАП). Има опит като групов терапевт в клиничен контекст и като водещ на групи за личен опит на професионалисти. Квалифициран член на БАП.

Иван Павлов – системен психотерапевт и психолог, вписан в Регистъра на психотерапевтите в Р България на Българска асоциация по психотерапия (БАП). Има опит като групов терапевт в клиничен контекст и в социалната работа. Квалифициран член на БАП.

Записването в групата става след интервю с водещите (провеждането на интервю не гарантира участие в групата). За записване на час за интервю и за информация телефон 0896753837 и емейл vkmarinova@gmail.com

Краен срок за записване на дата за интервю 10 февруари 2021.