Психотерапия, обучения, супервизия
 
Безстрашен – разпознаване, посрещане и работа с травматичен опит в контекста на помагащите професии

Безстрашен – разпознаване, посрещане и работа с травматичен опит в контекста на помагащите професии

Семинар за професионалисти от поредицата Практика и теория на системната психотерапия

Хората нямат нужда от дефиниция на травмата. 
Необходимо е да можем да почувстваме как страдащият
усеща травмата, защото много събития остават в сивата зона извън определението за травма. (д-р Питър Левин)

На 31 октомври (събота) от 10.00 до 17.00 часа и на 1 ноември (неделя) от 11.00 до 15.00 часа (15 учебни часа)
Семинарът ще очертае значимите емоционални и поведенчески реакции при травма, които в клиничната практика често остават неразпознати. Семинарът цели чрез преживелищна работа да запознае участниците с една от ключовите теми в социално-психологичната и психотерапевтична работа, за да могат клиентите да получават по-пълноценна грижа, адекватно насочване, придружаване и подкрепа.
Ще използваме художествен филм и случаи от практиката, с които да илюстрираме как разбирането и подхода на терапевта полага началото на свързването на самия клиент/пациент с темата на травмата и открива възможности за предефинирането ѝ в събитие, с което можем да живеем пълноценно.


Такса за участие 100 лева. Таксата се заплаща по банков път на Институт по системна психотерапия ЕООД, IBAN BG68STSA93000027103382. Заявка за участие на ​ vkmarinova@gmail.com, най-късно до 26 октомври 2020. Максимален брой участници 10. При запълване на местата, регистрацията се прекратява. При необходимост от повече информация тел. 0896753837 (Валентина Маринова).

Място на провеждане: София, ул. Цар Самуил 50, вх. Г.  (близо до метростанция Сердика, изхода откъм ул. Княз Борис Първи и бул. Александър Стамболийски)

Водещи: Валентина Маринова и Иван Павлов, системни психотерапевти, вписани в Регистъра на психотерапевтите на Българска асоциация по психотерапия. Всеки от тях има повече от 15 години клиничен и психотерапевтичен опит. Преподаватели и супервизори.

В помещенията се спазват всички предписани противоепидемични  мерки!